Kultúrák között

Az Ideas & Solutions megalakulása óta hidat képez különböző kultúrák, szakmák között. Néha „fordítóként” dolgozunk a finanszírozók, orvosok, betegek és élettudományi vállalatok között annak érdekében, hogy a konszenzust megállapodásokat ne akadályozzák a közpolitikai célokban, döntéshozatali mintákban és kommunikációs stílusokban mutatkozó fontos különbségek.

A világ különböző részei között is közvetítünk. Bizonyos földrajzi területek, ahol dolgozunk, strukturáltabbak és szervezettebbek, mint mások. Egy régió egészségpolitikai döntéshozói, vezetői olyan feltételezések mentén működhetnek, amelyeket pl. egy vállalat más régiókban ülő vezetői nem követnek vagy nem értenek, és ez projektjeik kudarcához vezethet. A humán és anyagi erőforrásokkal jól ellátott egészségügyi rendszerekre kidolgozott koncepciók és megoldások a fejlődő egészségügyi rendszerekben életképtelenek lehetnek. Bár az angol nyelvet világszerte szinte mindenki érti, néha a más országokban és más nyelveken kidolgozott modellek működnek a legjobban egy másik régióban. A fejlett és fejlődő egészségügyi rendszerekből származó tudás integrálása révén az Ideas & Solutions olyan koncepciókkal és ötletekkel tud szolgálni, amelyek mindig a helyi követelményeknek és társadalmi-politikai összefüggéseknek felelnek meg.

Néha „minőségbiztosítóként” lépünk fel az egészségügyi hatóságok oldalán az egészségügyi ellátórendszerek fejlesztése során. A nemzetközi szponzorok által a fejlődő országokba küldött szakértői csoportok néha „konzervötleteket” kínálnak megoldásként az egészségügyi  technológiaértékelés (HTA), gyártó és finanszírozó közötti kockázatmegosztás, tendereztetés fejlesztésére. Ez már eddig is számos kompetencianövelő projekt kudarcához vezetett világszerte. A szakértői ajánlások és eredmények kulturálisan nem illeszkednek a helyi környezethez, nem fenntarthatóak, így hatásuk eltűnik, amint a tanácsadók összecsomagolnak. Ennek a kockázatnak a csökkentése érdekében a finanszírozói tapasztalatainkra építve személyes tanácsadóként működünk a döntéshozók mellett, segítve őket abban, hogy miként fogalmazzák meg igényeiket és követelményeiket a nemzetközi szakértők felé.

Ha további információra van szüksége szolgáltatásainkról, küldjön üzenetet!